طرح توجیهی جلبک اسپیرولینا سال 1401 فایل word و pdf + آموزش

طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا و کتاب پرورش جلبک pdf را میتوانید در انتهای مقاله دانلود کنید.

سوالی که ممکن است هرکسی بعد از خواندن این مطلب به ذهنش خطور کند این است که آیا پرورش جلبک میتواند سودآوری به همراه داشته باشد؟ جواب این سوال مشخص است، با توجه به نوپا بودن این نوع حرفه، فرصتی خوبی است تا از این شرایط استفاده کنیم و نیاز کشور را از واردات جلبک کمتر کنیم.

به همین دلیل افرادی که زود تر از همه وارد این کار میشوند خیلی سریع تر میتوانند به سود آوری برسند اما برای شروع این کار نیازمند اطلاعات دقیقی از هزینه ها و پیش بینی سود دارید که طرح توجیهی پرورش جلبک این امکان را فراهم میسازد تا با مطالعه آن از تمامی هزینه ها، سود، زیان، سرمایه اولیه و… اطلاع پیدا کنید.

محتوا

پرورش جلبک در خانه (آکواریوم)

برای کسانی که میخواهند برای شروع اولیه از محیط خانه و آکواریوم استفاده کنند بایستی نکاتی مهمی را در نظر بگیرند تا بتوانند بهترین نتیجه را به دست آورند در ادامه توضیح میدهیم که برای پرورش جلبک در خانه این موارد اجباری هستند و باید به شدت به آنها توجه کرد.

موارد موردنیاز برای پرورش جلبک اسپیرولینا در خانه

  • یک ظرف بزرگ مانند آکواریوم، سطل یا پلاستیک
  • آب مصرفی فاقد کلر
  • مواد غذایی یا کود
  • مقداری جلبک اسپیرولینا برای شروع کشت و تکثیر
  • یک پارچه صافی
  • اطلاعات ضروری اولیه
  • چند ورقه لیتموس کاغذی برای اندازه گیری PH آب
  • یک دماسنج ساده
طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا
وسایل موردنیاز برای پرورش جلبک اسپیرولینا در خانه

تجهیزات پیشرفته در پرورش جلبک

  • پمپ آکواریوم ساده
  • بخاری متناسب آکواریوم
  • میکروسکوپ
  • PHمتر دیجیتال
  • نورسنج دیجیتال
  • تایمر جهت اتوماتیک کردن برخی کارها در ساعات خاص

میکروسکوپ موردنیاز

هرچه به سمت حرفه ای شدن پیش بروید داشتن یک میکروسکوپ واجب تر میشود، این میکروسکوپ با توان بزرگنمایی 100 برابر خوب است اما اگر تا 400 برابر بزرگنمایی کند مسلما استفاده بیشتری دارد، همچنین نوع آن بایستی از reverse باشد چون لازم نیست روی قطرات آزماش جلبک ها روکش بکشید که میکروسکوپ را خراب نکند، بلکه میتوانید به سادگی از پایین شیشه به نمونه آزمایش نزدیک کنید.

 

طرز ترکیب مواد برای تهیه غذا اسپیرولینا

شما میتوانید با مراجعه به سوپرمارکت ها و عطاری های شهر خود مواد موردنیاز برای تهیه غذا اسپیرولینا را آماده کنید، در صورتی که خودتان میخواهید دست به ساخت و ترکیب غذای جلبک اسپیرولینا کنید پیشنهاد میشود از این ترکیب زیر استفاده کنید البته ترکیب های بسیار زیادی در سراسر جهان وجود دارد.

همچنین ترکیب زیر سازمان های غذایی و دانشمندانی مانند دکتر آرون والف مهندس جلبک جهت تهیه سوخت در ناسا انتخاب و نوشته شده است.

مواد موردنیاز برای تهیه غذا اسپیرولینا

  • جوش شیرین – (16g Sodium Bicarbonate (NaHCO3
  • نیترات پتاسیم – (2g Potassium Nitrate (KNO3
  • نمک – 1g Sea Salt
  • فسفات آمونیوم – (0.1g Ammonium Phosphate ((NH4)3PO4
  • چای سبز غلیظ دم کشیده – 1mL Green Tea
  • سولفات آهن – 10mg Iron Sulfate

 

5 نکته مهم برای پرورش جلبک در خانه

  1. بهترین دما برای رشد و تکثیر جلبک اسپیرولینا دمای 34 درجه سانتی گراد است در صورتی که دما به 39 درجه برسد وضعیت قرمز میشود و در دمای 40 درجه جلبک میمیرد.
  2. از تغییرات ناگهانی جلوگیری کنید چون جلبک ها حساس هستند به همین دلیل، محلول غذا را یکباره در یکجای آکواریوم نریزید، بهتر است کم کم در نقاط مختلف پخش کنید.
  3. بهتر است روزی چندبار با وسیله مانند قاشق چوبی یا پلاستیکی محلول اسپیرولینا را به آرامی هم بزنید تا مواد غذایی موجود در آکواریوم پخش شوند.
  4. آب مورد استفاده برای اسپیرولینا  باید فاقد کلر باشد.
  5. در صورتی که رنگ جلبک به قهوه ای یا زرد در بیاید و در ته آکواریوم بشیند یعنی اینکه مشکلی وجود دارد، ممکن است نور، غذا و یا دما نامناسب باشد.

در کتاب کشت جلبک در خانه موارد مهم دیگری نیز گفته شده است که میتوانید با دانلود طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا ، کتاب را نیز به صورت هدیه دریافت کنید.

برای پرورش جلبک اسپیرولینا در منزل چقدر فضا لازم است؟

در صورتی که بخواهید کارتان را از منزل شروع کنید نیاز به فضایی حدود 15 تا 25 مترمربع نیاز خواهید داشت البته میتوانید در فضای کمتر هم شروع کنید چون در ابتدای کار میتواند تنها از گوشه اتاق استفاده کرد که بتوان در آن قسمت آکواریوم یا بطری را قرار دهید.

مراکز خرید و فروش جلبک اسپیرولینا

این مساله بستگی به کیفیت کار شما و نوع تولید شما دارد به طور کلی خریداران جلبک به دو دسته دامی انسانی تقسیم میشوند. بخش دامی: مشتریان شما شرکت های بهداشتی دامداری ها، مرغداری ها، پرورش طیور، پرورش آبزیان ، پرورش دهنده ماهیان زینتی هستند.

بخش انسانی: شرکت های غذایی، شرکت های دارویی، شرکت های آرایشی و بهداشتی و… هستند.

چطور میتوان میزان فروش محصولات را افزایش دهم؟

شما میتواند به راحتی و در کمترین زمان ممکن فروش خود را چندین برابر افزایش دهید، با ساخت حساب کاربری اینستاگرام و گذاشتن چند عکس و فیلم مشتریان زیادی را به خود جذب کنید.

توجه: اینستاگرام راحت ترین و بهترین مکان برای فروش محصولاتتان است چون محدودیت مکانی ندارید و میتوانید مستقیما به هر قسمتی از کشور، محصولات جلبک خودتان را بفروشید.

مشتریان محصولات شما چه کسانی هستند؟

عمده مشتریان شما کشاورزانی هستند که خواهان بهبود کمیت و کیفیت محصول خود هستند، این نوع جلبک به دلیل دارا بودن میزان بالی فیبر نقش مهمی در نرم کردن بافت خاک و حفظ رطوبت دارند و از طرف دیگر به خاطر دارا بودن مواد معدنی و عناصر کمیاب باعث بهبود کیفیت خاک و حاصلخیزی آن میشوند به علت داشتن ازت، آهن، فسفر و پتاس از آن برای کود کشاورزی استفاده میکنند.

در زمینه محصولات دارویی نیز، مشتریان به طور کلی عموم مردم هستند که تمایل به بهبود وضعیت سلامت یا درمان گیاهی بیماری های خود هستند.

 

ظروف شیشه ای برای کشت جلبک اسپیرولینا در محیط خانگی است که با هزینه کم میتوان پرورش داد. در کنار طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا یک کتاب آموزشی رایگان نیز وجود دارد.
کشت جلبک

قیمت فروش جلبک اسپیرولینا

در حال حاضر قیمت جلبک اسپیرولینا در بازار  بین 600 تا 650 هزار تومان می باشد، جزئیات بیشتر در طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا موجود است.

اطلاعاتی ندارم چطور میتونم پرورش جلبک رو یاد بگیرم؟

متاسفانه اطلاعات بسیار کمی در رابطه با پرورش اسپیرولینا در فضای اینترنت موجود است از این رو ما ، بسته آموزشی پرورش جلبک اسپیرولینا را تهیه کرده کرده ایم تا این بتوانید این اطلاعات ارزشمند را به صورت یکجا دریافت کنید.

 

مقدار نور موردنیاز برای رشد جلبک اسپیرولینا

اسپیرولینا برای رشد نیاز به نور خورشید یا نور لامپ های فلورسنت یا LED دارد، اما هرگز نباید در معرض نور با شدت 120.000 lux قرار گیرد، زمانی که نور زیاد باشد اسپیرولینا رنگ پریده میشود و سریعا میمیرد به همین دلیل بایستی مراقب محیط را بررسی کنید تا از بین رفتن جلبک جلوگیری کرد.

 

چه مواقعی باید جلوی نور را بگیریم؟

زمانی که دمای محلول به 37 درجه برسد، باید در مقابل نور آفتاب، سایبان بکشید چون جلبک در دمای 39 درجه در خطر نابودی قرار میگیرد.

زمانی که محلول اسپیورلینا بسیار رقیق است و تازه شروع به فعالیت کرده است باید جلوی نور را بگیرید.

زمانی که به هر دلیلی مشکلی در محلول جلبک به وجود می آید و در حال بهبودی و بازیافت سیستم خود است نیز باید جلوی نور گرفت.

هنگامی که محلول اسپیرولینا خیلی سرد است یعنی در حدود 14 درجه به پایین باید جلوی نور آفتاب را سایبان کشید.

بهترین زمان برداشت محصول

جلبک یک موجود زنده است و در صورتی که دشمن طبیعی نداشته باشد رشد تصاعدی خود را شروع میکند به عنوان مثال از 2 سلول تبدیل میشود به 4 بعد میشود 8، 16، 32 و… در این زمان باید موارد اصلی مانند غذا، دما و نور در نظر گرفت چون عدم توجه به این موارد سرعت رشد تصاعدی جلبک را کاهش میدهد.

هنگامی که رشد تصاعدی شروع میشود بهترین زمان برای برداشت است چون محصول مجددا با سرعت زیاد تکثیر و تولید میشود البته برخی مواقع هم ممکن است به دلایل مختلف جلبک را برداشت کنند مثلا وقتی سرعت آن کم شده و یا رنگ آن به سبز تیره و یا آبی فیروزه ای تغییر رنگ میدهد.

زمان برداشت جلبک چقدر طول میکشد؟

برای پرورش جلبک اسپیرولینا برای رشد و پرورش به چهار عامل اصلی نیاز دارد که شامل نور، دمای رشد، چرخش محیط، مکان کشت میشود که اگر روند پرورش به خوبی انجام شود شما میتوانید در ماه، سه بار برداشت محصول کنید و یا در بدترین حالت ماهی یک بار برداشت کنید.

اولین برداشت میتواند از ماه سوم شروع شود.

برای صدور مجوز جلبک  به کجا مراجعه کنیم؟

برای صدور و دریافت جواز بایستی به بخش شیلات و امور آبزیان مراجعه کنید.

جلبک اسپیرولینا در کجا رشد میکند؟

اسپیرولینا نوعی جلبک سبز آبی از شاخه سیانوباکتر است، معمولا این جلبک در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به دلیل قلیایی بودن آب و دارا بودن کربنات و بی کربنات رشد زیادی میکند. جلبک اسپیرولینا در قاره های آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی پیدا میشود و از آن برای غذای انسان و دیگر جانوران استفاده میکنند.

اما امروزه با بالارفتن تکنولوژی و اطلاعات در زمینه پزشکی از جلبک اسپیرولینا برای مکمل های غذایی در صنعت داروسازی به دو صورت قرص و پودر استفاده میکنند، البته در زمینه های مختلف نظیر آکواریوم، آبزی پروری و ماکیان نیز کاربرد دارد.

به طور کلی جلبک ها به صورت زیر شناخته میشوند.

گونه جنس خانواده شاخه جلبکی
15 12 3 جلبک سبز آبی
70 21 6 جلبک قهوه ای
71 26 10 جلبک سبز
154 63 28 جلبک قرمز
310 122 57 کل

 

 

پرورش جلبک در دریا ، این 2 مرد در حال جمع آوری جلبک ها در محیط ساحل هستند، برای جزئیات بیشتر و نحوه فروش محصولات، طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا را مطالعه کنید.
پرورش جلبک اسپیرولینا

کاربردهای محصولات اسپیرولینا

آینده محصول اسپیرولینا در کشور به صورت پودر خام و یا قرص های مکمل غذایی استفاده میشود که با سرمایه گذاری مناسب و تولید انبوه آن در کشور میتوان به دیگر کاربردها دست یافت، کاربردهای اسپیرولینا شامل: تهیه شربت و نوشیدنی، تهیه شکلات و شیرینی های بی ضرر، غنی سازی ماکارونی، بستنی، کیک و…

مکمل های غذایی با اسپیرولینا

تهیه مکمل های غذایی برای دام، طیور، آبزیان و زالو، محصولات آرایشی و بهداشتی مانند شامپو و ماسک صورت، کرم دست و صورت، تهیه رنگ های طبیعی برای مواد غذایی و آرایشی، استخراج فیکوبیلی پروتئین اسپیرولینا برای آزمایشات پزشکی، این گیاه منبع غنی از بتاکارون و ویتامین های ب1، ب2، ب3، ب6 و ب 12 و تمام اسیدآمینه های ضروری بدن است.

مواد معدنی موجود در اسپیرولینا

همچنین دارای مواد معدنی مهمی مانند: آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری به ویژه اسید گامالینولئیک است، پودر خشک اسپیرولینا حاوی 60 تا 70 درصد پروتئین، 15 تا 20 درصد کربوهیدرات، 3 تا 7 درصد مواد معدنی، 6 تا 8 درصد چربی و 4 تا 8 درصد رطوبت است به همین دلیل کاملترین غذای گیاهی برای مصارف انسانی محسوب میشود.

مشاهده مقاله
طرح توجیهی درخت پالونیا word و pdf سال 1401+ پکیج آموزشی

چگونگی تشخیص خوب بودن کیفیت جلبک  اسپیرولینا

اولین چیزی که باید در نظر بگیرید رنگ سبز تیره آن است، هرچقدر رنگ تیره‌تر باشد کیفیت و مرغوبت بهتری می‌تواند داشته باشد، توجه کنید از منابع مطمئن خرید کنید هرچند که اسپیرولینا می‌تواند عاری از هرگونه بیماری و ویروس باشد اما بهتر است نکات ایمنی را رعایت کنید تا در ادامه دچار مشکل نشوید.

توصیه به کارآفرینان بخش تولید جلبک

درصورتی‌که اطلاعات کمی در رابطه با تولید جلبک دارید از سرمایه کم شروع به این کار کنید تا به‌مرور زمان اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست بیاورید سپس می‌توانید با گسترش حرفه‌تان درآمدتان را چندین برابر کنید.

 

بررسی نقاط قوت و ضعف پرورش جلبک اسپیرولینا

نقاط قوت:

  • عدم حضور تولید کننده جلبک اسپیرولینا در کشور
  • امکان دستیابی به بخش عمده بازار
  • تیم اجرایی متخصص و کارآمد آکادمیک و صنعتی
  • بهره مندی از مشاوران خبره صنعتی و دانشگاهی
  • تجربه بالا تیم تولیدی در به انجام رساندن پروژه های صنعتی مشابه
  • کم هزینه و بهینه بودن فرآیند تولید جلبک
  • امکان تولید محصولات متنوع برای کاربردهای گوناگون
  • بومی بودن و دسترسی گسترده به مواد اولیه اصلی
  • امکان استفاده از خدمات پشتیبانی مرکز رشد
  • حمایت های ملی و داخلی از تولید داخلی

نقاط ضعف:

  • عدم اعتماد مصرف کننده به محصولات داخلی
  • عدم ثبات قیمت مواد اولیه به دلیل نوسانات بازار
  • امکان تولید اقتصادی تر محصولات رقیب به خصوص محصولات چینی

 

حدود 40 سال است که در نقاط مختلف دنیا از انواع جلبک های دریایی(جلبک سبز، قرمز، قهوه ای) استفاده میشود، گفته میشود کشورهایی مانند چین، کره جنوبی، مالزی، هند و اندونزی حدود 150 هزار تن از این محصول را تولید، مصرف و صادر میکنند. همچنین کشور چین نیز سالانه 5 میلیون تن جلبک تولید و صادر میکند.

جلبک کاربردهای مختلفی در زمینه های گوناگون دارد، که این باعث شده بین 40 تا 50 محصول از جلبک ها در زمینه های: آرایشی و بهداشتی، دارویی، کشاورزی، مواد غذایی، مکمل های دام و شیلات تولید و مصرف شود.

پرورش جلبک در ایران جواب میدهد؟

ایران نیز این پتانسیل را دارد که بتواند در بین مدعیان دیگر، پرورش جلبک را آغاز کند، طبق تحقیقات انجام شده سواحل هرمزگان یکی از بهترین و مناسب ترین مکانها برای پرورش جلبک میباشد و در صورتی که در این زمینه سرمایه گذاری شود میتواند همراه با درآمدزایی، اشتغالزایی و البته ارز آوری باشد.

واردات جلبک به کشور

اما متاسفانه افراد خیلی کمی از این گیاه ارزشمند اطلاع دارند و هنوز افراد خیلی کمی هستن که تصمیم بر آغاز این کسب و کار پر سود کرده اند، با این که کشور ما سالانه ده ها تن جلبک از کشورهای چین و یا هند برای مصرف وارد میکند، و این فرصت بزرگی است که با پیش قدم شدن کارآفرینان بتوانیم نیازهای کشورمان را خودمان تولید کنیم و در صورت افزایش حجم تولید، مابقی آن را به کشورهای دیگر صادرات کنیم.

طلسم تولید جلبک در ایران شکسته شد!

طبق آخرین خبر از سازمان شیلات طلسم تولید جلبک شکسته شد اما با حضور یک سرمایه گذار خارجی که فرصت استفاده کرده است و با گرفتن مجوز از سوی سازمان شیلات و وزارت صنایع برای احداث استخر دریایی پرورش جلبک کار خود را شروع کرده است، نام این شرکت، دریاکاران قشم با مدیریت آقای مسعود اصلی می باشد که سعی  دارد تا جلبک قرمز گراسیلاریا را پرورش دهد.

این تصویر پرورش جلبک در ایران است که جلبک ها در استخر کشت میشوند. برای مطالعه و دانلود طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا به انتهای مقاله مراجعه کنید.
پرورش جلبک در ایران

نحوه فروش جلبک در ایران

روش اول به صورت خام میباشد.

روش دوم هم به صورت فراوری شده.

جالب است بدانید که جلبک فراوری شده در ایران بسیار کم است و جلبک فراوری شده نیاز کشور است، و دولت برای نیاز این حجم زیاد جلبک هر ساله باید چیزی حدود 700 میلیون دلار هزینه واردات جلبک فراوری شده کند. با توجه به این که کشور ما تحریم است پس فرصت فوق العاده ای است برای پرورش و تولید جلبک که نه تنها نیاز کشور را برطرف کند بلکه شروعی باید صادرات به کشورهای دیگر هم باشد.

 ارزش غذایی جلبک ها برای مصرف خوراکی انسان

در واقع مصرف جلبک ها در مصارف انسانی ریشه قدیمی دارد و چندین قرن است که جلبک ها در کشورهایی مانند چین، کره و ژاپن مصرف میشوند، به این دلیل که جلبک های سبز و قرمز دارای پروتئینی میباشد که حاوی 10 تا 30 درصد است، همچنین پورفیرا آن نیز حدود 47 درصد است که در گونه جلبک سبز آبی اسپیرولینا حدود 75 است(پورفیرا منظور دانه سویا میباشد).

یکی دیگر خواص ارزشمند جلبک ها، اسیدهای چرب میباشد و دارای خواص آنتی اکسیدان، سینرزیک با توکوفرولها میباشد.

وجود ویتامین های غنی و ارزشمند A, B, C, D, E, K و ویتامین B12  میباشد که برای افراد کم خون و سالخورده بسیار مفید است.

درمان بیماری ها با مصرف اسپیرولینا

  1. دیابت
  2. آنمی (کم خونی)
  3. بهتر کردن مقاومت بدن
  4. بیماری های قلبی
  5. کمک به تکثیر الکتوباسیل های مفید
  6. مراقبت از پوست
  7. کاهش کلسترول خون
  8. افزایش فعالیت ضد ویروسی
  9. کمک به رفع سوء تغذیه کودکان
  10. کمک به ساخت پروستاگالندین و GLA
  11. کاهش وزن
  12. کاهش سوء تغذیه
  13. بالابردن مقاومت بدن در برابر تابش مواد رادیواکتیو و سایر تشعشعات مضر
با دانلود طرح توجیهی کشت جلبک اسپیرولینا از هزینه های اضافی جلوگیری کنید.

استفاده جلبک برای خوراک دام

از گذشته تاکنون در کشورهای مختلف از جلبک برای خوراک دام نیز استفاده میکنند، کشورهایی مانند: انگلیس، فرانسه، اسکاتلند، ایرلند، کشورهای آفریقایی و آمریکایی ابتدا جلبک های جمع شده در سواحل را جمع آوری، خشک و سپس آنها را به دام ها (اسب، خوک، گوسفند) میدهند.

معمولا در کشور اسکاتلند، مردم گله های گوسفند و گاو در سواحل رها میکنند تا بتوانند به راحتی از جلبک هایی که در سواحل جمع شده اند تغذیه کنند، همچنین یه نوع گوسفند سیاه بومی نیز در اسکاتلند وجود دارد که کامل از جلبک تغذیه میکند.

مزایای مصرف جلبک برای دام

  • جلبک حاوی پروتئین فراوانی است.
  • دارای انواع ویتامین و مواد معدنی میباشد.
  • همچنین دارای توکوفرول ها و ویتامین E است، که باعث افزایش سرعت تولیدمثل و باروری میشود.

استفاده از جلبک در کشاورزی

اولین بار در قرن نوزده توسط ساحل نشینان از جلبک های قهوه ای برای کشاورزی مورد استفاده قرار گرفت، جلبک ها به دلیل داشتن فیبر زیاد باعث نرم شدن خاک، حفظ رطوبت و دارا بودن مواد معدنی اهمیت بسیار زیادی دارد. امروزه با توجه به پیشرفته شدن صنعت کشاورزی و آبزی پروری ارگانیک، بازار خرید و فروش جلبک ها در سراسر دنیا رو به افزایش است.

 

استفاده از جلبک برای کود دهی

طبق گفته محققین کود جلبک باعث افزایش جذب مواد غذایی خاک، افزایش محصول، افزایش جوانه زنی بذر، افزایش مقاومت در برابر آفات و افزایش مقاومت در برابر یخ زدگی میشود. همچنین از جلبک های قهوه ای(فوکوس) در مزرعه های ایرلند به عنوان کود استفاده میشود، البته جلبک های سبز آبی به دلیل فسفر، پتاسیم و برخی موارد دیگر از اهمیت بالاتری برخوردار است و از آن به عنوان کود بیولوژیکی مورد استفاده قرار میگیرد.

طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا

طرح توجیهی در واقع نقشه راه در هر کسب و کاری است که کمک میکند تا از هزینه ها، سود، زیان، سرمایه اولیه و… اطلاع پیدا کنید و از هزینه های اضافی جلوگیری کنید. طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا pdf ویرایش شده در سال 1401 است و تمامی اطلاعات آن توسط تیم آموزشی همیار کار تهیه و تدوین شده است.

جزئیات طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا

✅ میزان سرمایه اولیه برای شروع

✅ میزان درآمد و فروش

✅ نقطه سر به سر

✅ میزان سود پیش بینی شده

✅ هزینه خرید کود

✅ هزینه خرید ریزجلبک

✅ میزان سالن موردنیاز

✅ دوره برگشت سرمایه

✅ تجهیزات موردنیاز

✅ نیروی کار موردنیاز

✅ میزان سود سالیانه

✅ هزینه زمین

✅ میزان سود

✅ هزینه سوخت مصرفی

✅ هزینه های ثابت

کتاب جامع کشت جلبک اسپیرولینا

لازمه شروع این کار داشتن تخصص و داشتن علم دریایی است اما افراد در سطوح مختلف خواهان پرورش جلبک هستند، پس راه حل چیست؟ آیا راهی برای افزایش معلومات در زمینه پرورش جلبک وجود دارد؟ در جواب باید گفت که پرورش جلبک به تازگی در ایران معرفی شده و برای ادامه کار مسلما باید اطلاعات بیشتر برای پرورش داشته باشیم.

از این رو تیم آموزشی 90 روز نخست توانسته است کتابی با عنوان پرورش جلبک در ایران تهیه کند که تمامی مباحث موردنیاز برای پرورش جلبک اسپیرولینا را آموزش دهد.

نحوه کشت جلبک در دریا به چه صورت است؟

پرورش جلبک دریایی به 3 روش روش خطی ثابت، روش کرجی یا شناور، روش ردیف های طویل. در این مطلب سعی بر این شده تا مقدار اطلاعات گفته شود برای دریافت اطلاعات بیشتر و دقیق تر به کتاب پرورش جلبک مراجعه کنید.

روش کشت خطی ثابت

طبق شکل زیر که از روش خطی ثابت استفاده شده است باید میخ های چوبی یا چوب های بامبو به فاصله بین 20 تا 25 سانتی متر از یکدیگر به صورت خط های منظم و ثابت در بستر دریا فرو روند، قطر این میخ ها باید 5 تا 10 سانتی متر قطر و 1 تا 1.5 متر طول داشته باشد، حداقل باید  حدود 50 سانتی متر از طول میخ ها به درون شن فرو رود تا کاملا محکم شود.

طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا
روش کشت خطی ثابت

روش کرجی یا شناور

در این روش جلبک ها به وسایلی مجهز میشوند که به راحتی بر روی آب دریا شناور بمانند، که با استفاده از این روش میتوان جلبک را تا 50 سانتی متر زیر سطح آب به صورت معلق نگه داشت. ابزارهای شناورساز میتوانند چارچوب هایی ساخته شده از چوب بامبو یا چوب با دوام باشند، در این روش به 4 چوب 2.5 متری از جنس بامبو را به شکل مربع به هم متصل کرده و طناب 3 میلی متری را در داخل این چهارچوب وصل میکنیم.

تصویر کشت جلبک به روش شناور است، شما میتوانید با استفاده از طرح توجیهی کشت جلبک اسپیرولینا هزینه های پرورش را کاهش دهید.
کشت جلبک به روش شناور

روش ردیف های طویل

این روش تقریبا شبیه به روش شناور است، جلبک ها به طنابی وصل میشوند که به وسیله چوب های شناور در آب معلق است، اما در این روش ضخامت طناب بیشتر است که حدود 10 تا میلی متر قطر دارد، و طناب در فاصله های 4 تا 5 متری به شناورهای پلاستیک و یا چوبی وصل است و هر دو سر آن در بستر دریا ثابت است.

(ادامه 3 روش در کتاب پرورش جلبک موجود است.)

 

این تصویر نحوه پرورش جلبک اسپیرولینا را به صورت ردیف های طویل نمایش میدهد. طرح توجیهی کشت جلبک اسپیرولینا
کشت جلبک به روش ردیف های طویل
با دانلود طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا یک کتاب هدیه بگیرید!

نگهداری از جلبک اسپیرولینا

هرگاه که نیاز است تا جلبک ها از مکانی به مکان دیگر انتقال پیدا کنند باید به موضوع توجه کرد که جلبک گیاهی زنده است و باید به خوبی از آن مواظبت کرد، به این منظور که هنگام جابجایی جلبک ها اول از همه باید انجام گیرد این است که با پارچه برزنتی و یا برگ نارگیل روی آنها را بپوشانیم.

اما اگر قرار است که مسافتی طولانی را طی کنند حتما باید جلبک ها را در کیسه های کنفی قرار دهیم، به این دلیل که حفظ رطوبت در تمام مدت یکی از پر اهمیت ترین کار هاست و سپس روی کیسه ها آب ریخته و هروقت لازم بود کیسه ها را در آب فرو ببریم.

مشاهده مقاله
طرح توجیهی پرورش قارچ سال 1401 (فایل pdf و word)+ پکیج آموزشی

نگهداری اسپیرولینا برای زمان طولانی

اسپیرولینا تازه مانند گوشت و تخم مرغ اگر در معرض هوا قرار بگیرد سریعا فاسد میشود به همین دلیل بایستی بعد از 2 الی 3 ساعت آن را مصرف کرد ولی در صورتی که میخواهید آن را نگهداری کنید بایستی در فضای فریز قرار دهید تا یخ بزند وگرنه خیلی سریع فاسد میشود.

دشمنان طبیعی، جلبک ها کدام اند؟

با رسیدن به ماه های گرم سال بیماری ها و هجوم ماهی های علف خوار بیشتر میشود. ماهیان بادکنکی و خرگوش ماهی، خارپوست ها و لاک پشت های دریایی از مهمترین دشمنان جلبک هستند که از بین چهار مورد خرگوش ماهی از همه مخرب تر است.

پرورش جلبک اسپیرولینا در خانه به همراه کتاب آموزشی و طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا
پرورش جلبک در آکواریوم

 

 

نتیجه گیری:

ما در ایران هم پتانسیل و هم گونه مناسب برای پرورش داریم، و باید در نظر گرفت که سالانه 700 میلیون دلار هزینه واردات جلبک به ایران میشود، پس اگر کشور ما این پتانسیل را دارد پس چرا خودمان دست به کار نشویم و نیاز کشور را برطرف کنیم، که این امر هم میتواند سودآوری بالایی به همراه داشته باشد و هم  موجب اشتغالزایی ساحل نشینان شود.

توجه: هم اکنون میتوانید طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا pdf سال 1401 را همراه با یک هدیه ویژه دانلود کنید.

 

tarh

 

pack

امتیاز به مطلب

امتیاز

امتیاز کل

User Rating: 4.35 ( 16 votes)

همچنین ببینید

طرح توجیهی درخت پالونیا

طرح توجیهی درخت پالونیا word و pdf سال 1401+ پکیج آموزشی

حدود 25 سال است که درخت پالونیا وارد کشور شده و در استان گلستان کاشته می شود. درخت پالونیا به خانواده پالونیاییان نام یک تیره از راستهٔ نعناسانان تعلق دارد و بومی مناطق مرکزی و غربی چین است. پالونیا درختی خزان پذیر با رشدی سریع است و این درخت امروزه به طور گسترده در آمریکا کاشته می‌شود.

9 نظر

  1. حسن امیرآبادی

    سلام به نظر شما کدوم جلبک رو پرورش بدیم بهتره و سود بیشتری داره

    • با سلام پرورش جلبک به تازگی در ایران شناخته شده، مسلما گونه های مختلفی هست که میشه سود زیادی ازشون به دست اورد، اما در حال حاضر گونه اسپیرولینا به صرفه تر هست و نیاز بازار نیز هست.

  2. سلام من چند وقته که کار پرورش جلبک اسپرولینا رو شروع کردم با وجود اینکه ۴ برداشت بیشتر نداشتم اما الان برداشت که میکنم خیلی کم حدود ۱۰۰ گرم وکمتر میده باید چکار کنم ؟

    • سلام
      دقیقا چند وقته شروع به فعالیت کردید؟ و اینکه در دوره خاصی مشارکت داشتید که اطلاعات صحیح رو دریافت کنید؟

  3. عبدالله نبی

    سلام ما در سواحل دریای عمان زمین زیادی داریم که میتواند برای پرورش جلبکها خصوصا اسپیرولینا مفید باشد.که در ان اب با شوری ۵ پی پی تی تا ۵۰ پی پی تی موجود است در درجه اول دنبال شریک سرمایه گذار هستیم و در فاز بعد میتوانیم با هر نسبتی مشارکت کنیم لطفا اعلام نظر فرمایید

  4. کشت به صورت خانگی فقط برای کسب تجربه بدرد میخوره وگرنه نمیشه 1کیلو یا چند کیلو خیلی کم رو واسه فروش به بازار داد

    • سلام
      بله درست میفرمایید کشت خانگی صرفا برای کسب تجربه هست و در صورتی که بخواهید سود بیشتری به بیارید باید در استخر پرورش بدید.

  5. سلام این طرح رو سفارشی هم مینویسید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *