در انتهای مقاله میتوانید اقدام به دانلود طرح توجیهی پرواربندی بره سال 98 کنید.

بره پرواری امروزه در کشور بسیار رایج شده است که دلیل اصلی آن افزایش قیمت گوشت دام است، و هر روز به قیمت آن افزوده میشود، این فرصت خوبی برای کسانی است که میخواهند بره پرواری کنند چون بهترین فرصت برای سرمایه گذاری است و میتواند سود زیادی از این راه به دست آورند.
محتوا
طرح توجیهی پرواربندی بره
این طرح توجیهی توسط تیم آموزشی همیارکار در سال 98 به صورت فایل های pdf و (doc (word تهیه شده است که تمامی هزینه ها پرواربندی بره را مورد بررسی قرار میدهد، در طرح توجیهی بره پرواری مباحث زیر مورد بررسی قرار میگیرند.
- میزان سرمایه اولیه برای شروع
- میزان درآمد و فروش
- نقطه سر به سر
- میزان سود پیش بینی شده
- هزینه خرید بره
- میزان سالن موردنیاز
- دوره برگشت سرمایه
- تجهیزات موردنیاز
- نیروی کار موردنیاز
- میزان سود سالیانه
- هزینه زمین
- هزینه خرید خوراک
- ماشین آلات موردنیاز
- هزینه های ساختمان سازی
اصول پرواربندی بره
مدیریت صحیح موجب افزایش سرعت رشد در بین برهها و افزایش وزن آنها دارد، در واقع مدیریت شامل: انتخاب دام مناسب، فصل مناسب خرید و فروش، طول مناسب دوره پروار، تهیه جیرههای مختلف با حداقل قیمت، استفاده از منابع خوراکی بومی منطقه، روش صحیح خوراک دادن ، رعایت موارد بهداشتی و اعمال موارد بهداشتی است، درصورتیکه این موارد را رعایت کنید میتوانید بهترین نتیجه را از پرواربندی بره به دست آورید.
روشهای پرواربندی
پرواربندی برههای شیری
پرواربندی به روش مرتع
پرواربندی برههای جوان (رایجترین روش)
پرواربندی گوسفندان پیر
چه نژادی برای پرورش انتخاب کنم؟
یکی از اشتباهات افراد تازهکار این است که نژادهایی برای پرورش استفاده میکنند با شرایط آب و هوایی منطقه خود سازگاری ندارد! بهترین نژاد در واقع همان گوسفندی است که در منطقه شما پرورش داده میشود چون توان سازگاری بالایی نسبت به دیگر نژادها دارد.
انتخاب و خرید دام برای پرواربندی
بهطور میانگین حدود 50 تا 60 درصد هزینههای جاری پرواربندی بره مربوط به خرید دام است، انتخاب بره مناسب یکی از مهمترین نکاتی است که در روند سودآوری شما تأثیر میگذارد به همین دلیل باید در زمان خرید حتماً با یک فرد متخصص به محل خرید مراجعه کنید تا بتوانید بهترین دامها را برای پرواربندی انتخاب کنید، مواردی مانند مشخصات ظاهری، نژاد دام، سن، جنسیت مهمترین موارد در زمان خرید هستند که باید به آنها توجه کنید.

مشخصات ظاهری دام
یک بره مناسب برای پرواربندی باید دارای موارد مانند: دست و پای کوتاه، رانهای قوی، گردن تاحد ممکن کوتاه، بدن بدون زاویه و فشرده و تاحد ممکن طویل باشد، عرض و طول مهرههای پشت بره نیز بسیار مهم است چون این قسمت مهمترین بخش لاشه، یعنی راسته را تشکیل میدهد. عرض سینه پهن و پاهای جلو به هم نزدیک نباشند و دستوپاها بهصورت متقارن و مستقیم زیر بدن قرار گرفته باشند، بهتر است قبل از خرید بره، ابتدا آن را در یک محوطه آزاد رها کرد تا از لحاظ ظاهری و حرکتی بتوان آن را تشخیص داد.
سن و وزن بره در پرواربندی
تعیین مناسبترین سن برای پروار نیز یکی از مواردی است که به شدت باید به آن توجه کرد، معمولاً بلافاصله پس از سن شیرخوارگی که سن سهماهگی است، برهها برای پرواربندی انتخاب میشوند البته این بستگی به نوع منطقه و شرایط آب و هوایی نیز دارد و حتی ممکن است سنین پایینتر و بالاتر نیز میزان قابل توجیهی افزایش وزن داشته باشند، مناسبترین وزن برای شروع پرواربندی بین 20 تا 30 کیلوگرم است.
جنسیت دام
طبق مطالعات انجامشده و نتایج بهدستآمده جنس نر از لحاظ وزن تولد، وزن از شیرگیری، اضافه وزن روزانه و راندمان غذایی بهتر از جنس ماده است یعنی اینکه سرعت رشد جنس نر بیشتر است، همچنین نسبت به جنس ماده چربی کمتری در بدن خود ذخیره میکند.
5 نکته مهم در زمان خرید بره باید به آنها توجه کرد.
- خرید بره نر برای پروار باید در اولویت کار قرار گیرد.
- برههایی که دنبه کوچک دارند را خریداری کنید چون ارزانتر هستند.
- بهتر است برههایی که خریداری میکنید هم سن و هم وزن باشند.
- درصورتیکه میخواهید خرید کلی و گروهی داشته باشید بهتر است که با یک کارشناس به محل موردنظر مراجعه کنید چون ممکن است دامهای بیمار را انتخاب کنید.
- بهتر است برای کاهش هزینه حملونقل و جلوگیری از آلودگی، دامها را از مناطق نزدیک خود خریداری کنید.

فصل مناسب برای پروار
گوشت نیز مانند سایر محصولات دامی بستگی به زمان و میزان نزولات جوی سالانه دارد، بهعنوان مثال سالهای پرباران معمولاً به خاطر شرایط مراتع، دامداران برههای خود را به مدت بیشتری در مراتع ییلاقی نگهداری میکنند سپس با وزن بالا برهها را وارد بازار میکنند در این حالت ابتدا دامها در بازار کم میشوند به همین دلیل شاهد افزایش قیمت دام میشویم که در این حالت دامدار بیشترین سود را دریافت میکند. یکی از بهترین زمانها برای فروش دامها، عید قربان است که درصورتیکه شخص پرورشدهنده بتواند دامها را قبل از عید قربان به مرحله آخر برساند میتواند سود بسیار زیادی به دست آورد.
طول دوره پرواربندی بره
بهطورکلی طول مدت پروار به مواردی مانند: نژاد دام، وضعیت بدنی، ضریب تبدیل غذا، وضعیت بازار بستگی دارد این دوره میتواند بین 70 تا 120 روز باشد، طبق تحقیقات انجامشده مدت زمان 100 روز تا 120 روز میتواند بهترین نتیجه را به پرورشدهنده بدهد، البته این زمان بستگی به نوع نژاد نیز دارد و ممکن است که تغییر کند.
تغذیه و خوراک دام
اهمیت تغذیه و خوراک بسیار مهم است به همین دلیل باید خوراکی که برای دام انتخاب میکنید از لحاظ کیفیت در درجه ی بالایی قرار داشته باشد چون این کار، تاثیر مستقیمی بر روی روند رشد بره ها دارد، در ادامه مواردی که باید در تغذیه و خوراک بره ها رعایت کنید را نام میبریم.
خوراک دام شرکتی یا خوراک خودساخته؟
مسلماً شرکتهای تهیهکننده خوراک دام متقلب هستند، این شرکتها هیچوقت پودر ماهی 13000 و پودر چربی 12000 را به قیمت 7000 یا 8000 بفروشند، این نوع افراد معمولاً سعی میکنند که با ترکیب گندم، جو و ذرت بنجل که خریدار ندارند استفاده کنند بهعنوان مثال اگر قیمت جو 1900 باشد آنها از یک جو استفاده میکنند که 1000 تومان هم خریدار ندارد.
به همین دلیل توصیه میشود که فریب تبلیغات روی آنها را نخورید، درصورتیکه به شرکت موردنظر مراجعه کردید و ترکیبات آنها را مشاهده کردید سپس خریداری کنید ولی در غیر این صورت بهتر است که خودتان خوراک مصرفی دامها را تهیه کنید.

یونجه تازه دشمن اصلی گوسفند
بیشترین تلفات گوسفندان مربوط به چراندن گوسفندان در یونجه است، چون یونجه دارای نیترات زیادی است که باعث تولید گاز سریع و زیاد در شکم گوسفند میشود و چون گوسفند تحمل این فشار را ندارد درنتیجه شکم گوسفند باد میکند تا حدی که بسیار بزرگ شود و بترکد.
بهترین اقدام این است که از حرکت کردن دامها جلوگیری کرد چون این کار باعث افزایش گاز میشود و درنتیجه مرگ گوسفند سریع اتفاق میافتد، وارد کردن یک شلنگ نرم که بتوان از طریق گلو گوسفند آن را وارد کرد میتواند در خالی کردن گاز موجود در شکم مؤثر باشد.
عدم خوراکدهی به گوسفند در طول شب
بهتر است که گوسفند در طول شب خوراک مصرف نکند و هر چیزی که در آخور بود را بردارید و آن را تمیز کنید در این صورت گوسفند این پسماندها را نمیخورد، اگر بتوانید طوری برنامهریزی کنید که در ساعات اولیه شب چیزی در آخور نماند و گوسفند تنها خوردهها را نشخوار میکند و این کار باعث میشود که فردا صبح گوسفند خوراک بیشتری بخورد.
نمک موردنیاز گوسفند در طول روز
گوسفند به طور میانگین 5 گرم نمک در طول روز نیاز دارد تا بتواند رشد بهتری داشته باشد، گوسفندهایی که در مراتع چرا میکنند نمک موردنیاز خود را از خوردن علفهای آغشته به خاک و ریشه گیاهانی که دارای نمک هستند تأمین میکنند اما گوسفندانی که در فضای بسته نگهداری میشوند بایستی در جیره غذایی آنها نمک را اضافه کرد.
دادن جو زیاد به گوسفند موجب بیاشتهایی میشود!
دادن جو زیاد موجب میشود که باعث اسیدوز میشود و گوسفند نیز بیاشتها میشود درصورتیکه درصد این جو باشد نیز موجب لاغر شدن گوسفند میشود و این روند ممکن است 1 الی 2 هفته زمان ببرد و در این مدت گوسفند با کاهش وزن مواجه میشود، یکی از بهترین راههای درمان این است که از دادن جو جلوگیری کرده و یونجه تازه و یا کاه یونجه به گوسفند داد.
درصورتیکه میزان جو زیاد بود باید از سرکه یا آبغوره استفاده کرد اما اگر بازهم جواب نداد بایستی گوسفند را به کشتارگاه انتقال داد، در غیر این صورت موجب مرگ گوسفند میشود.
چه گوسفندی چاق است؟
چاقی و گوشت دار بودن گوسفند را میتوان از دست زدن به کمر دام فهمید، به این ترتیب که وقتی دست روی کمر گوسفند میگذارید باید گوشت را احساس کنید، اما اگر احساس کردید کف دست شما به استخوان برخورد کرده است به این معنی است که گوسفند لاغر است و برای کشتار مناسب نیست.
اصول بهداشت در پرواربندی
یکی از کارهایی که باید بهشدت بر روی آن تمرکز کنید رعایت بهداشت است به همین دلیل لازم است تا برخی موارد را برای افزایش سلامتی دامها و جلوگیری از آلوده شدن جایگاه پرورش به کار ببرید.
- ضدعفونی جایگاه قبل از ورود دامها
- قرنطینه کردن دامهای خریداریشده، چون ممکن است دامها بیمار باشند و بقیه نیز بیمار شوند.
- انجام کلیه واکسیناسیونهای لازم و ضروری دام
- مصرف داروهای ضد انگل داخلی
- ضدعفونی کردن دامها به منظور ضدانگل خارجی و حمام ضد کنه
- بررسی خوراک دامها از لحاظ شرایط نگهداری و انبارداری
بیماریهای گوسفند
بیماریها از عواملی است که در روند رشد گوسفندان تأثیر منفی میگذارند از این رو بایستی نسبت به بیماریهای گوسفند توجه زیادی کنید چون عدم توجه به بیماری باعث انتقال به دیگر دامها میشود، برخی از این بیماری شامل موارد زیر هستند.
- آبسه پا گوسفند
- اسیدوز
- شاربن یا سیاهزخم
- تب برفکی
- بروسلوز
- آگالاکسی
- آبله
- ذاتالریه
- کپک
- بیماریهای ارثی
- اکتیمای سری

بیماری اسیدوز گوسفند
اسیدوز یک نوع بیماری حاد متابولیکی که با مرگ ناگهانی، بیاشتهایی، افسردگی آشکار و افزایش ضربان قلب مشخص میشود و در برخی از مواقع نیز ممکن است گوسفند به شکم خود لگد بزند و اسهال پوسیده با موکوس یا مخلوط بروز میکند و بدی گوسفند سرد میشود. علت این بیماری ممکن است تغییر ناگهانی جیره یا زیادهروی در مصرف آنها، مخصوصاً جو یکی از مواردی است که بهشدت میتواند باعث این بیماری شود، البته راه درمان نیز وجود دارد که با تزریق دارویی به نام پارنتروویت به داخل سیاهرگ همراه با خورانیدن محلول بیکربنات سدیم در آب سرد میتوان این بیماری را درمان کرد.
بیماری شاربن یا سیاهزخم در گوسفندان
سیاهزخم بیماری معروفی است که در اثر باکتری به نام باسیلوس آنتراسیس به وجود میآید چون هاگ دار است میتواند به بقیه دامها نیز منتقل شود حتی ممکن است به انسان هم شیوع پیدا کند. معمولاً با علائمی مانند شیوع تب، بیاشتهایی منظم، ضعف و بیحالی، جاری شدن خون از مجاری و بینی تشنج بروز میکند. این باکتری از طریق غذاهای آلوده و نیش حشرات به بدن راه پیدا میکند و در خون شروع به فعالیت میکند تا زمانی که سیاهزخم به وجود بیاید تنها راه جلوگیری از آن، واکسیناسیون است درصورتیکه این بیماری تشدید شود نمیتوان آن را درمان کرد.
بیماری تب برفکی
این بیماری ویروسی از طریق دهان آشکار میشود، همچنین سرازیر شدن بزاق از دهان، پیدایش تاولهای چرکی در دهان و عفونتهای لثهای از علائم تب برفکی میباشند، درصورتیکه یک دام تماس دهانی با دام دیگر داشته باشد و یا تغذیه هم را بخورند، دامهای دیگر نیز مبتلا به این بیماری میشوند، عمل واکسیناسیون میتواند از تب برفکی جلوگیری کند، برای جلوگیری از این بیماری به دیگر دامها بایستی، دام موردنظر را در قرنطینه نگهداری کرد چون ممکن است دیگر دامها نیز در خطر مبتلا به تب برفکی قرار گیرند.
داروهای که به گوسفندان بیمار کمک میکند تا بهبود یابند
- قرص ترسیول و پودر دایراستاپ برای درمان اسهال گوسفند.
- قرص های دایورم و نیکلوزام جهت بیماری کخ رودههای گوسفند.
- قرص دایورم در واقع همان قرص هفت درد است که در 45 روز اول آبستنی باید خودداری شود.
- پودر پروپکسور 1% برای مقابله با کرم های جلدی دام.
- شربت نبندازول برای درمان کخ رودهای گوسفند.
- قرص رافکسان برای درمان کرم جگر و کپ است، به ازای هر 20 کیلوگرم وزن یک عدد .
- یراکرم و دام کرم برای نرم و ملایم نمودن پستان و مبارزه با ورم پستان.
نتیجه گیری:
امروزه قیمت گوشت قرمز در بازار کشور بالا رفته و هر روز شاهد افزایش قیمت گوشت هستیم از این رو تولید گوشت قرمز باید در اولویت قرار گیرد تا بتوانیم این خلا را پر کنیم، پیشنهاد ما به شما سرمایه گذاران این است که اگر تصمیم دارید پرواربندی بره را آغاز کنید، زمان را از دست ندهید و هرچه سریع تر کارتان را شروع کنید تا بتوانید جایگاه خود را در بازار مستحکم کنید.
[su_button url=”https://first90day.ir/product/fattening-lamb-30-numeric/” target=”blank” background=”#217aeb” color=”#ffffff” size=”8″ center=”yes” icon=”icon: download” text_shadow=”0px 0px 0px 0″]طرح توجیهی پرواربندی بره 30 راسی سال 98[/su_button]
[su_button url=”https://first90day.ir/product/fattening-lamb-50-numeric/” target=”blank” background=”#5caf21″ color=”#ffffff” size=”8″ center=”yes” icon=”icon: download” text_shadow=”0px 0px 0px 0″]طرح توجیهی پرواربندی بره 50 راسی سال 98[/su_button]