صفحه اصلی / پرورش شترمرغ / طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98 با سود فوق العاده

طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98 با سود فوق العاده

برای دانلود طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98 به انتهای مقاله مراجعه کنید.

طرح توجیهی پرورش شترمرغ در ایران به صورت نیمه باز

امروزه داشتن اطلاعات صحیح و معتبر، نیاز اصلی اشخاص پرورش دهنده میباشد اما ناقص بودن اطلاعات باعث شده تا افراد زیادی از کسب و کارشان ضرر کنند و در نتیجه بعد مدتی از این حرفه پر سود خارج شوند، اما راهکار چیست؟

به منظور افزایش اطلاعات شخص سرمایه گذار بایستی از سود و هزینه های اولیه اطلاع پیدا کند، که در طرح توجیهی این اطلاعات به صورت دقیق محاسبه شده است، طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98 تمامی این اطلاعات ارزشمند را بررسی میکند.

مواردی که در طرح توجیهی پرورش شترمرغ موارد زیر بررسی قرار میگیرد.

✅ میزان سرمایه اولیه برای شروع

✅ میزان درآمد و فروش

✅ نقطه سر به سر

✅ میزان سود پیش بینی شده

✅ هزینه خرید جوجه

✅ دوره برگشت سرمایه

✅ تجهیزات موردنیاز

✅ نیروی کار موردنیاز

✅ میزان سود سالیانه

✅ هزینه زمین

✅ میزان سود در سال اول

✅ماشین آلات موردنیاز

 

تاریخچه پرورش شتر مرغ

زیستگاه اصلی شتر مرغ در افریقای جنوبی است و در ۲۷۰سال پیش به دلیل اهمیت (پر) آنها را اهلی کرده اند اما با گذشت زمان بازار پر آن کاهش یافت و به این نتیجه رسیدند که باید از گوشت، تخم و روغن آن نیز در بازار های جهانی استفاده کنند و همین ایده باعث شد تا شترمرغ کنترل بازار را بدست بگیرد و درآمد پرورش دهندگان را افزایش دهد، بطوری که بعد از چندین دهه هنوز هم بازار خاص خود را دارد و فراورده های آن به کشورهای دیگر صادر می شود.

شترمرغ بطور کلی پرنده ای مقاوم است و در بدترین شرایط گرما و سرما می تواند زنده بماند؛ حتی در شرایطی که در مراتع حیواناتی چون گوسفند و بز نمیتوانند تغذیه کنند، شترمرغ میتواند خوراک خود را در ته مانده های پوشش کم علف بدست بیاورد و زنده بماند.

محصولات مختلف شترمرغ: گوشت، پوست، پر، تخم، روغن میباشد که باعث شده بخش زیادی از بدن این پرنده قابل استفاده باشد،که یک مزیت عالی برای پرورش دهندگان است.

پرورش شترمرغ گردن قرمز در کشور، برای اطلاعات بیشتر طرح توجیهی پرورش شترمرغ زا مطالعه کنید

پرورش شترمرغ در ایران

پرورش شترمرغ درایران، در چند دهه ی اخیر رشد خوبی داشته است و پرورش دهندگان این پرنده تونسته اند از گوشت، تخم، پر و روغن آن کسب درآمد کنند و حتی به کشورهای دیگر صادرات کنند. کشور ما همه نوع آب و هوایی را در خود دارد از منطق سردسیر گرفته تا مناطق خشک و کویری؛ به همین دلیل میتوان در ۹۰درصد مناطق جغرافیایی آن را پرورش داد. اما در ۱۰ درصد از شهرها نمیتوان آن را پرورش داد؛ در شهرهای مناطق جنوبی که هوا شرجی و مرطوب است، که باعث اختلالاتی در پرورش می شود که توصیه نمی شود این کسب و کار را در این شرایط اقلیمی شروع کرد.

سود پرورش شترمرغ

شترمرغ به دلیل داشتن چندین محصول ارزشمند مانند گوشت، پوست، تخم و روغن میتواند توجیه اقتصادی زیادی برای شخص سرمایه گذار به همراه داشته باشد، همچنین توجه داشته باشید که قیمت گوشت قرمز همواره در حال افزایش است و این فرصت خوبی است برای سرمایه گذاری و گرفتن سهم بزرگی از بازار، اگه تصمیم دارید شترمرغ پرورش دهید، فرصت را از دست ندهید و هرچه سریع تر مزرعه پرورش شترمرغ را آغاز کنید.

موارد غذایی مورداستفاده شترمرغ

ذرت و یونجه دو ماده غذایی هستند که بیشترین استفاده را در خوراک شترمرغ دارند، ذرت به دلیل منبع انرژی و یونجه به دلیل پروتئین، فیبر و حجم دهنده غذا استفاده می‌شوند همچنین از پودر ماهی، پودر گوشت، کنجاله دانه‌های روغنی مانند کنجاله سویا، بادام‌زمینی نیز از بهترین منابع تأمین پروتئین و چربی برای رشد شترمرغ هستند.

 

منبع پروتئینی منبع فیبر منبع انرژی مواد معدنی
کنجاله سویا یونجه خشک یا تازه دانه ذرت سنگ آهک یا کربنات کلسیم
پودر ماهی آفتابگردان سورگوم پوسته صدف
پودر گوشت سبوس گندم جو دی کلسیم فسفات
یونجه خشک یا تازه تفاله چغندر گندم منو کلسیم فسفات
دانه آفتابگردان کاه غلات روغن مکمل مواد معدنی
کنجاله آفتابگردان —————– ملاس —————–

ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز

شترمرغ علاوه بر انرژی و پروتئین نیاز به مواد معدنی نیز دارد موادی مانند: کلسیم، فسفر، منگنز، روی، مس و ید و همچنین ویتامین‌هایی مانند: A، D3، E، B12 و کولین نیاز دارد، دیگر عناصر شامل کلسیم، فسفر و سدیم از طریق جیره غذایی تأمین می‌شود، همچنین می‌توانید از مکمل‌های ویتامینی نیز استفاده کنید.

اجزای غذایی واحد جیره رشد و پایانی(کیلوگرم) جیره مولد(کیلوگرم)
یتامین A IU 10000 10000
ویتامین D3 IU 2000 2000
ویتامین E IU 50 100
ویتامین B12 میکروگرم 20 40
کولین کلراید میلی گرم 2000 1800
منگنز میلی گرم 140 140
روی میلی گرم 100 90
مس میلی گرم 30 40
ید میلی گرم 1 1

رفتار و خصوصیات تغذیه ای شترمرغ

شترمرغ ها پرندگانی علفخوار هستند و غذایی طبیعی آنها علف های تازه، دانه ها و گیاهان آبدار میباشد، البته در بعضی از مواقع نیز ممکن است موجوداتی کوچکی مانند مارمولک و پستانداران کوچک نیز تغذیه کند. به طور میانگین هر شترمرغ حدود ۷۰% زمان خود را صرف خوردن و حرکت کردن میکند و این امر باعث سریع شدن عمل هضم میشود. جالب است بدانید که شترمرغ سنگهای محکمی را میخورد و این امر باعث خرد شدن مواد غذایی در شکم شترمرغ میشود.

 پیشنهاد به مطالعه: طرح پرورش بوقلمون 

تغذیه شترمرغ از سن 10 ماهگی تا بلوغ

با افزایش سن و عبور از مرحله رشد سریع، شترمرغ‌ها به‌تدریج بین 90 تا 95 درصد وزن بالغ خودشان را در سن یک‌سالگی به دست آورند، بعد از این سرعت رشد بدنی شترمرغ‌ها کم می‌شود و بیشتر تمرکز آن‌ها به رشد و تکامل اندام‌های جنسی یعنی تخمدان و مجرای تخم در ماده‌ها و بیضه‌ها در نرها می‌شود.

تولیدمثل شترمرغ

مدت زمان بلوغ جنسی شترمرغ نر و ماده تفاوت است، شترمرغ ماده بین ۲ یا ۳ سالگی و شترمرغ نر بین ۳ یا ۴ سالگی به بلوغ جنسی میرسد، در برخی مواقع نیز ممکن است شترمرغ های ماده از ۱۸ ماهگی به بلوغ برسند، نحوه تشخیص شترمرغ ماده از نر میتوان از طریق پر و بال سیاه نرها و پرهای خاکستری و قهوه ای ماده متوجه شد. همچنین در فصل های جفتگیری رنگ منقار ،پا و اطراف چشمهای شترمرغ نر تغییر رنگ میدهد و به رنگ قرمز درمی آید.

نکات مهم در پرورش

  1. محل مزرعه باید به دور از رفت و آمد ماشین ها و سر و صدا باشد، چون تاثیر منفی در تولیدمثل شترمرغ میگذارد.
  2. دسترسی به آب و برق یک امر مهم در مزرعه میباشد.
  3. مزرعه شترمرغ باید به دور از تجهیزات مادر مصنوعی و یا پرورش جوجه باشد.
  4. حصار مزرعه باید به ارتفاع ۲ متر و از ۵ ردیف سیم تشکیل شده باشد.
  5. تغذیه باید به صورت کامل باشد.(آب،پروتئین،کربوهیدرات، مواد معدنی، ویتامین)
  6. بهتر است مزرعه به صورت مسطح باشد و دارای پستی و بلندی نباشد.

توجه: شما با دانلود طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98 میتوانید کلیه هزینه های اولیه و جاری را مطالعه کنید.

روش های پرورش شترمرغ

پرورش شترمرغ به 3 صورت: باز، نیمه باز و بسته انجام میگیرد.

روش پرورش باز

در این روش نیاز به زمینی حدود 40 هکتار است، وسعت زمین مهم ترین نیاز عمده این روش است، به صورتی که شترمرغ باید تا حد امکان نزدیک زیستگاه خود به دور از انسان نگهداری شوند.

مزیت اصلی این روش، کاهش هزینه نگهداری شترمرغ های بالغ به تعداد زیاد است و در صورتیکه شترمرغ ها خود تخم هایشان را جوجه کشی کنند، هزینه ای برای این کار صرف نشده و در نتیجه هزینه های تولید کاهش پیدا میکند.

از معایب این روش میتوان به عدم کنترل و شناسایی شترمرغ ها و تخم های تولیدی آنها است و میزان مرگ و میر جوجه ها به دلیل شکار آنها توسط حیوانات شکارچی بالاست، همچنین گرفتن شترمرغ ها نیز بسیار سخت و پر هزینه خواهد بود.

روش پرورش نیمه باز:

میزان زمین موردنیاز برای این روش بین 20 تا 50 هکتار متغیر است، معمولا شترمرغ ها در چراگاه های 8 تا 12 هکتاری نگهداری میشوند چون شترمرغ ها توانایی گردش آزاد را دارند و میتوانند بخشی از احتیاجات خوراکی خود  را تامین کنند. توصیه میشود محل های خوراک نزذیک به حصارکشی باشد تا قابلیت دسترسی به غذا و اضطراب شترمرغ ها کمتر شود، چون شترمرغ پرنده مضطرب است و خیلی زود میترسد.

 

پرورش شترمرغ در محیط باز و نیمه باز برای اطلاعات بیشتر طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98 را مطالعه کنید.

روش پرورش بسته:

زمین موردنیاز برای این روش کمتر از 20 هکتار است و به چندین چراگاه با وسعت 1یا 2 هکتاری تقسیم میشوند. مهمترین مزیت روش بسته این است که کنترل کامل تری بر تولیدمثل، تخمگذاری و جوجه درآوری دارد و برای معاینه و مهار کردن آن ها نیز مشکلی وجود ندارد.

از معایب این روش میتوان به هزینه زیاد خوراک و هزینه حصارکشی اشاره کرد، با این که در این روش هزینه بیشتری نسبت به 2 روش بالا میشود اما مزایای استفاده از روش بسته بیشتر است و به همین دلیل افراد زیادی از این روش استفاده میکنند.

کشتار و فرآوری محصولات شترمرغ

شترمرغ به دلیل داشتن محصولات زیاد، دلیل خوبی برای پرورش است که باعث سودآوری زیادی برای پرورش دهنده میشود. به طور میانگین شترمرغ در سن 10 تا 14 ماهگی آماده کشتار میشوند که قبل از کشتار باید آنها را کشتارگاه اتقال داد، یک کشتارگاه شامل بخش هایی برای نگهداری شترمرغ های زنده، محل کشتار، پر کنی، پوست کنی، خارج کردن گوشت از استخوان، خنک کردن، بسته بندی، انجماد و ارسال گوست است که تمامی این مراحل باید در کشتارگاه صورت گیرد.

برای اطلاع از سود و زیان و هزینه های اولیه و جاری ، طرح توجیهی پرورش شترمرغ را مطالعه کنید.

گوشت شترمرغ

شترمرغ ها دارای گوشتی قرمز هستند که از لحاظ مزه و بافت شبیه به گوشت گوساله و گاو است، میزان پروتئین این گوشت بسیار بالاست اما چربی بسیار کم است، به طوریکه در 100 گرم گوشت شترمرغ : 2 گرم چربی، 58 میلی گرم کلسترول، 114 کیلوکالری انرژی، 5.2 میلی گرم کلسیم و 21.9 گرم پروتئین وجود دارد.

طبق آزمایشات انجام شده گوشت شترمرغ از نظر سلامت بسیار بهتر از سایر گوشت ها است، چون دارای مقدار کمی چربی و کلسترول میباشد که مهمترین جنبه یک گوشت عالی بالا بودن پروتئین و پایین بودن چربی آن است.

تخم شترمرغ

بزرگترین تخم از بین پرندگان را شترمرغ دارد، به طور میانیگین تخم شترمرغ 17 تا 19 سانتی متر پهنا و 1900 گرم وزن دارد، که در هنگام جمع آوری آنها باید نکاتی را در نظر گرفت.

از ظروف تمیز برای جمع آوری استفاده کنید.

از پارچه برای تمیز کردن تخم ها استفاده نکنید چون این سریع ترین راه برای افزایش آلودگی است.

بهتر است از نور ماوراء بنفش برای میکروب کشی استفاده کنید.

قبل از بسته بندی کردن برای ذخیره سازی آنها را خنک کنید.

جمع آوری پوست شترمرغ

یکی از محصولات فوق العاده شترمرغ، پوست آن میباشد که برای عمل آوری آن حفظ ساختار ظریف آن بسیار مهم است به همین دلیل با نمک سود کردن، میتوان مدت نگهداری آن را افزایش داد.

 پیشنهاد به مطالعه: طرح پرواربندی بره با سود بالا 

بیماری‌های شترمرغ

شترمرغ نیز مانند دیگر حیوانات در معرض بیماری‌ها و عفونت‌های ویروسی قرار دارد که با رعایت موارد زیر می‌توانید تا حدی از ورود بیماری‌ها به داخل مزرعه جلوگیری کنید.

  1. حداکثر حصارکشی مطلوب جهت کاهش خطرات ناشی از صدمات و شکستگی استخوان‌ها.
  2. ایجاد استانداردهای بالایی بهداشتی، پایین نگه‌داشتن آلودگی‌های باکتری‌هایی مانند هیستوموناس و کلستریدیا منجر به آنژیت می‌شود.
  3. تهیه جیره‌های غذایی صحیح

جلوگیری از بیماری های شترمرغ یکی از مهمترین مواردی است که باید در پرورش به آن توجه کرد، (طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98)

بیماری نیوکاسل

یکی از عفونت‌هایی که در طیور به‌شدت دیده می‌شود، نیوکاسل است که جهت پیشگیری از این بیماری بایستی از واکسن کشته روغنی نیوکاسل به مقدار 1 سی‌سی به شترمرغ تزریق کرد سپس از 6 هفته دوباره این واکسن را استفاده کرد و هر شش ماه یک‌بار باید تزریق انجام شود.

آنفولانزای شترمرغ

یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌ها در بین پرندگان به‌خصوص شترمرغ، بیماری آنفولانزا است که اگر اقدامات اولیه و جدی انجام نشود موجب مرگ شترمرغ می‌شود چون شترمرغ‌ها معمولاً در فضای باز قرار دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند این بیماری موجب عدم رشد، کاهش تخم‌گذاری، مشکلات تنفسی، لاغری شدید پرندگان، اسهال سبز رنگ و گاهی از مواقع موجب مرگ پرنده می‌شود.

درمان آنفولانزای شترمرغ

هنوز درمان 100% برای درمان این بیماری وجود ندارد اما می‌توان با رعایت برخی موارد و واکسیناسیون کردن شترمرغ‌ها، تا حدودی از شدت این بیماری کم کرد هرچند بهتر است قبل از اینکه پرنده‌ها مبتلا به بیماری شوند با ضدعفونی کردن محل زندگی شترمرغ‌ها از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.

اقدامات لازم برای کنترل و جلوگیری آنفولانزا

مزارع پرورش شترمرغ باید دور از برکه یا جویباری باشد تا دیگر پرنده‌ها به شترمرغ نزدیک نشوند چون منشأ اصلی بیماری از پرندگان است.

تمامی ورودی‌ها اعم از سوراخ‌ها باید مسدود شوند تا جوندگان وارد محل زندگی شترمرغ‌ها نشوند.

توری‌های حصار را تعمیر کنید.

شترمرغ باید به تفکیک سن از یکدیگر جدا باشند.

اجازه لانه‌سازی دیگر پرنده‌ها را در مزرعه ندهید.

گله‌هایی که خرید می‌کنید را مدتی در قرنطینه نگه‌دارید.

تمامی وسایلی که در مزرعه هستند، مرتباً باید ضدعفونی شوند.

لاشه پرندگان بیمار را بسوزانید و در گودال عمیق دفن کنید.

کارگران باید از لباس و چکمه‌های مخصوص استفاده کنند.

هرچند وقت یک‌بار، از دامپزشک بخواهید گله را معاینه کند.

مراقبت از جوجه های شترمرغ برای جلوگیری از شیوع بیماری، همچنین میتوانید با مطالعه طرح توجیهی هزینه های پرورش را مطالعه کنید.

مراقبت از جوجه‌های شترمرغ در برابر بیماری

طبق گزارشات مربوط به شترمرغ، حدود 90% مرگ‌ومیر جوجه‌های شترمرغ در اثر بیماری‌های: عفونت کیسه زرده، تغییر شکل پاها و پنجه‌ها ، انسداد و اسهال و عفونت معده است، به همین دلیل جوجه‌ها نیاز به مراقبت دائمی دارند چون درصورتی‌که علائم بیماری ظاهر شود باید به‌سرعت اقدام به درمان آن‌ها کرد.

 

 

نتیجه گیری:

پرورش شترمرغ به دلیل داشتن محصولات فراوان میتواند سودآوری بسیار بالایی برای سرمایه گذار داشته باشد، برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه: سرمایه اولیه برای شروع، میزان سود ، بازگشت سرمایه و.. طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98 را مطالعه کنید.

دانلود طرح توجیهی پرورش شترمرغ سال 98

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

User Rating: 5 ( 2 votes)

این مطالب را نیز ببینید!

طرح توجیهی پرورش بز سانن و آلپاین - 90 روز نخست

طرح توجیهی پرورش بز سانن pdf سال 98 + نکات مهم آموزشی

در کشور ما مصرف گوشت از شیر بیشتر است و در حاضر حدود 55 میلیون رأس گوسفند و بز در کشور وجود دارد که سهم بز در این آمار 20 میلیون رأس است، این در حالی است که متوسط دوره شیردهی بز در کشور حدود 150 لیتر است ولی در کشورهای اروپایی مانند فرانسه حدود 700 لیتر تولید می‌شود، این یعنی فرانسه با توجه 20 میلیون رأس حدود 40 برابر ایران شیر تولید می‌کند.

2 دیدگاه‌ها

  1. با سلام،

    پکیج پرورش شتر مرغ ویرایش 98 را چه طور می توانم دانلود کنم؟ در پیچ مربوطه لینکی پیدا نشد.

    با تشکر

    • سلام وقت بخیر
      پکیج طلایی پرورش شترمرغ در حال حاضر به دلیل بروزرسانی مخفی شده از سایت، طی 10 روز آینده میتونید دانلود کنید.