طرح توجیهی پرورش گل نسترن pdf سال 98 + آموزش کاشت

در انتهای مقاله میتوانید طرح توجیهی پرورش گل نسترن را دانلود کنید.

کاشت گل نسترن، برای اطلاع از هزینه طرح توجیهی پرورش گل نسترن را مطالعه کنید.
گل نسترن

نسترن یکی از گونه‌های وحشی خانواده گل رز است که گونه‌های مختلفی از آن در ارتفاعات و جنگل‌های شمال، منطقه ارسباران و ارتفاعات فوقانی مناطق دیگر ایران به خودرو رشد می‌کنند، گل‌های نسترن ریز و دارای پنج گلبرگ، همراه با تیغ‌های کوچک و تیزی هستند و معمولاً به رنگ‌های صورتی، سفید، قرمز و گاهی زرد دیده می‌شوند.

گل نسترن به‌صورت بوته‌ای و درختچه‌ای رشد می‌کند و ارتفاع آن بین 1 تا 5 متر است و در برخی از مناطق بیشتر نیز رشد می‌کنند.

قیمت گل نسترن در بازار

قیمت هر کیلو گل‌تر نسترن بین 35 تا 50 هزار تومان متغیر است، این قیمت بستگی به کیفیت و زمان فروش دارد درصورتی‌که بتوانید اطلاعات مدیریتی و شرایط بازار را در نظر بگیرید می‌توانید به بیشترین حد فروش گل نسترن برسید.

سرمایه موردنیاز برای شروع کاشت گل نسترن

شما با سرمایه ثابت حدود 50 میلیون تومان در یک هکتار و 20 میلیون تومان سرمایه در گردش می‌توانید کاشت و پرورش این گل را آغاز کنید، در طرح توجیهی کاشت گل نسترن به محاسبه سود و هزینه ها پرداخته شده است.

طرح توجیهی پرورش گل نسترن سال 98

  • میزان سرمایه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سربه‌سر
  • هزینه‌های جاری
  • هزینه نهال
  • سود پیش‌بینی‌شده
  • هزینه سالیانه مواد اولیه طرح
  • زمین موردنیاز
  • دوره برگشت سرمایه
  • ماشین‌آلات و تجهیزات موردنیاز
  • نیروی کار موردنیاز
  • هزینه مصرف انرژی
  • هزینه‌های قبل از بهره‌برداری
  • برآورد سرمایه در گردش
  • هزینه استهلاک
  • برآورد هزینه‌های عملیاتی و غیرعملیاتی

انواع گل‌های نسترن

نسترن رونده

نسترن رونده به‌صورت درختچه‌ای رشد می‌کند و به دارای گل‌های ریز زیادی است، رنگ گلبرگ‌های رونده صورتی کمرنگ با پنج گلبرگ و به‌صورت خوشه‌ای همراه با ساقه پر از تیغ است، اندازه میوه گل نسترن حدود 2 سانتی‌متر و به رنگ نارنجی مایل به قرمز است.

نسترن فرانسوی

رنگ نسترن فرانسوی قرمز تا صورتی پررنگ است و عطر بسیار خوبی دارد به همین دلیل این گونه در بین کشورهای زیادی طرفدار دارد، کشت این گل در مناطق بادخیز توصیه نمی‌شود چون در صورت شکستن شاخه‌ها و به هم ریختن شکل گلبرگ‌ها، سبب افزایش تبخیر و تعرق و پژمردگی گیاه می‌شود.

نسترن زرد

این گونه قادر به تحمل شرایط سخت اقلیمی است و می‌تواند بافت نامناسب و خاکی با PH بالا را به‌خوبی تحمل کند نام دیگر نسترن زرد، رزا موشاتا است که در مناطق کوهستانی کشورمان مانند ارتفاعات کردستان رشد می‌کند.

طرح توجیهی پرورش گل نسترن زرد رنگ در ایران
گل نسترن زرد

نسترن کوهی یا وحشی

این گونه به دلیل زیبایی و خواص فوق‌العاده‌ای که در درمان بیماری‌ها دارد در سراسر جهان معروف شده است، این‌گونه در مناطق خشک روی صخره‌ها، کوه‌ها و حتی بوته‌زارها رشد می‌کند در مناطق زیادی از کشورمان مانند: ارتفاعات البرز، جنوب کشور، قزوین، کوه دنا، کرج، لرستان، اراک، همدان، گرگان، مازندران، گیلان، کرمانشاه، زنجان، اصفهان، چهارمحال بختیاری، فارس کردستان، کرمان، قزوین به‌صورت خودرو رشد می‌کنند.

مشاهده مقاله
طرح توجیهی درخت پالونیا word و pdf سال 1401+ پکیج آموزشی

خواص عرق نسترن

تقویت‌کننده قلب و اعصاب آرام‌بخش و رفع خستگی

  • برطرف‌کننده عوارض کمبود ویتامین ث
  • درمان ورم کلیه
  • درد معده و اسهال
  • دفع سنگ کیسه صفرا
  • رفع بی‌خوابی
با دانلود طرح توجیهی پرورش گل نسترن از هزینه های اولیه و جاری آگاه شوید.

میوه گل نسترن

میوه نسترن یا همان قوزه به دلیل آنتی‌اکسیدان‌ها و دارا بودن ویتامین سی به مقدار زیاد از آن برای تهیه شربت، چای و مربا استفاده می‌کنند، همچنین از گلبرگ‌های آن نیز برای تهیه شراب به کار می‌برند در بعضی از کشورها نیز از این میوه برای درمان عفونت‌های ویروسی، نارسایی کلیوی و مجاری ادراری مورداستفاده قرار می‌گیرد.

خواص میوه گل نسترن

میوه گل نسترن دارای ویتامین C که ترکیبی از آسکوربیک اسید و هیدرواسکوربیک اسید است، در بازار میوه خشک این گل موجود است اما پیشنهاد می‌شود که از میوه تازه استفاده کنید چون با گذر زمان خواص آن از بین می‌رود.

همچنین این گیاه دارای ویتامین‌های B3، B2، B1، A1، K است به همین دلیل چای این گل در بازار موجود است که برای بیماری‌های عفونی بسیار مفید است از مهم‌ترین خواص این میوه مسکن درد، درمان اسهال، ملین و ضد یبوست، مقوی اعصاب، ضد کرم است و دم‌نوش میوه گل نسترن برای بیماری‌های دهان و لثه بسیار مفید است.

میوه قرمز رنگ گل نسترن،که دز طرح توجیهی کاشت گل نسترن به خواص میوه آن پرداخته ایم.
میوه گل نسترن

زمان کاشت گل نسترن

بهترین زمان برای کاشت و قلمه زدن گل نسترن اواخر فصل بهار تا اوایل تابستان به‌صورت قلمه سبز و نرم و در پاییز و با سرد شدن هوا به‌صورت قلمه سخت یا چوبی است، طبق تحقیقات انجام‌شده بهترین زمان برای کاشت گل نسترن اواسط شهریور است چون نسترن در فصل بهار گل می‌دهد و این گل‌ها تا اواسط پاییز ماندگار هستند.

نحوه تکثیر و کاشت نهال گل نسترن

نهال‌های گل نسترن را باید در چاله‌هایی با عمق 50 تا 60 سانتی‌متر و طول و عرض 60 سانتی‌متر قرار گیرد و سپس آبیاری و نگهداری شود، همچنین می‌توانید از طریق بذر و قلمه نیز بر تعداد گل‌ها بیفزایید، در ادامه نحوه تکثیر به روش قلمه زدن را آموزش خواهیم داد.

مشاهده مقاله
طرح توجیهی گل محمدی سال 1401 (pdf و word) آموزش کاشت

تکثیر و کاشت گل نسترن به روش قلمه‌زنی

  1. برای قلمه زدن باید اول به شرایط گل توجه کرد به‌عنوان مثال باید از ساقه‌های یک‌ساله که گل داده‌اند برای قلمه‌زنی انتخاب کرد.
  2. طول قلمه باید بین 10 تا 20 سانتی‌متر و ضخامت 1 سانتی‌متر باشد.
  3. پس از انتخاب شاخه، باید قسمتی که دارای برگ‌های هفت برگچه‌ای است را حذف کرد و قسمتی که دارای برگ‌های پنج برگچه‌ای است را برای قلمه‌زنی انتخاب کرد.
  4. ساقه را به‌صورت اوریب برش بزنید چون حتماً باید زخمی ایجاد شود تا زمینه لازم برای ریشه‌زایی فراهم شود.
  5. قلمه را درون یک کیسه قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید تا گیاه برای مدتی که از منابع غذایی خاک دور است آسیب‌ندیده و خشک نشود.
  6. برای ریشه‌زایی بهتر و سریع‌تر می‌توانید قسمت برش خورده قلمه را در داخل هورمون ریشه‌زایی قرار دهید.
  7. قلمه را تا عمق 5 سانتی‌متر داخل بستر کشت یعنی ماسه قرار دهید.
  8. قلمه‌ها را به محیط گرم و مرطوب انتقال دهید.
  9. قلمه نسترن به 8 هفته نیاز دارد تا ریشه‌زایی کند.
بوته گل نسترن، برای اطلاع از سود و هزینه ها طرح توجیهی کاشت گل نسترن را مطالعه کنید.
بوته گل نسترن

نور موردنیاز برای رشد

گل نسترن به‌شدت نورپسند است و در مناطق نیمه سایه جنگلی و محیط‌های آفتاب‌گیر به‌خوبی رشد می‌کند، همچنین می‌توان نسترن را با قرار دادن در پشت پنجره‌های خانه نیز پرورش داد، بهتر است که همیشه گل نسترن در معرض نور آفتاب باشد چون در سایه رشد نمی‌کند.

برای اطلاع از میزان سود دهی، طرح توجیهی کاشت گل نسترن را مطالعه کنید.

آب مصرفی گل نسترن

نیاز گل نسترن به آب نیز مانند گل محمدی کم است، در اوایل بایستی هر 7 روز یک‌بار آبیاری انجام شود اما پس از مدتی که ریشه‌های بوته قوی شد نیاز کمتری به آب پیدا می‌کند، همچنین باید توجه داشته باشید که آب مصرفی برای گل نسترن آب شیرین است.

دما رشد نسترن

گل نسترن می‌تواند شرایط آب‌وهوای سرد با درجه حرارت 10- را تحمل کند، گفته می‌شود بهترین دما برای پرورش گل‌های نسترن بین 20 تا 24 درجه سانتی گراد باشد، این گل‌ها می‌توانند شرایط سخت و نامساعد محیط را تحمل کنند.

نتیجه‌گیری:

امروزه کسب و کارهای جدید مانند پرورش گل‌های زینتی و دارویی بخش زیادی از بازار را در دست گرفته‌اند ازاین‌رو افراد به دنبال فرصت‌های جدید برای سودآوری هستند، یکی از جدیدترین طرح‌هایی که می‌تواند سود زیادی به دنبال داشته باشد طرح پرورش گل نسترن است که سرمایه‌گذاران می‌توانند از این فرصت فوق‌العاده استفاده کنند و بازار فروش این گل را تحت کنترل خود بگیرند پس اگر به دنبال این فرصت بوده‌اید، اکنون فراهم شده است.

 

در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با نحوه کاشت و میزان سود دهی میتوانید در قسمت زیر نظرتان را ارسال و در کمترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت کنید.

دانلود طرح توجیهی گل نسترن 98

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

User Rating: 5 ( 4 votes)

همچنین ببینید

طرح توجیهی درخت پالونیا

طرح توجیهی درخت پالونیا word و pdf سال 1401+ پکیج آموزشی

حدود 25 سال است که درخت پالونیا وارد کشور شده و در استان گلستان کاشته می شود. درخت پالونیا به خانواده پالونیاییان نام یک تیره از راستهٔ نعناسانان تعلق دارد و بومی مناطق مرکزی و غربی چین است. پالونیا درختی خزان پذیر با رشدی سریع است و این درخت امروزه به طور گسترده در آمریکا کاشته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *